NieuwsbrievenNieuwsbrief Nr. 7, mei 2019

CIHC team en gasten op de boekpresentatie van ‘Een foto vertelt’, Den Haag, 23 mei 2019

‘Een foto vertelt’ –
Vijftig familieverhalen van Chinezen uit Indonesië

Op 23 mei vond de presentatie plaats van ‘Een foto vertelt’ – Vijftig familieverhalen van Chinezen uit Indonesië, op de Tong Tong Fair in Den Haag. Het CIHC krijgt van diverse kanten waarderende reacties over de inhoud en de vormgeving van het boek. Maar in de eerste plaats verdienen allen, die hebben bijgedragen aan de rubriek ‘Foto met Verhaal’ op de website van het CIHC een groot compliment. Dankzij vijftig van uw inzendingen is ‘Een foto vertelt’ een uitgave geworden, waarin een heel gevarieerd beeld van honderd jaar peranakan geschiedenis is vastgelegd.

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, ook online.
(ISBN 978-90-78847-10-6, € 25,00)

Het boek zal ook verkrijgbaar zijn op de clubmiddag van Inisiatip op zondag 15 september, tijdens de presentatie van ‘Een foto vertelt’ door Ing Lwan Taga-Tan van het CIHC.

Tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid. De vele gezichten van verzet.’
Museum Sophiahof, Sophialaan 10, Den Haag

Den Haag is sinds kort een nieuw museum rijker: Museum Sophiahof – van Indië tot nu. Het museum opent met de tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid. De vele gezichten van verzet.’ Verschillende kanten van verzet in Nederlands-Indië en in Nederland komen aan bod. Een mooi onderdeel van deze breed opgezette tentoonstelling betreft de vader van Yap Kioe Bing: Yap Tjok King. Naast zijn levensbeschrijving zijn ook persoonlijke bezittingen, afkomstig uit het archief van de familie, tentoongesteld. Bijzonder is een document van vrijlating gedurende de Duitse bezetting.
Informatie over adres en openingstijden vindt u op de website van het museum.

Indische Roots Expertisedag, 28 september 2019

Indische Roots Expertisedag, 28 september 2019
Op zaterdag 28 september houdt de Indische Genealogische Vereniging (IGV) in samenwerking met Stichting Zieraad een expertise- en informatiedag in het Nationaal Archief in Den Haag. Een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om hun kennis op dit terrein te vergroten. Het CIHC is met een eigen standl aanwezig op de informatiemarkt.
Er worden presentaties en workshops gehouden over verschillende aspecten van Indische genealogie, familieverhalen en oral-history-interviewen. Ook de Chinees-Indonesische genealogie komt aan bod. Tjabring van Egten zal over dit onderwerp een workshop verzorgen.
Meer informatie over het programma en over de aanschaf van toegangskaarten vindt u op de website van het IGV.

Mededeling van het bestuur

Het bestuur is bijzonder blij met haar nieuwe bestuurslid Ing Han Go. Zijn taakomschrijving is breed: hij zal zich op verschillende terreinen inzetten en het bestuur ondersteunen in haar groeiende taken en activiteiten. Voor verdere informatie over Ing Han Go (en andere bestuurs- en teamleden) zie www.cihc.nl onder ‘Ons team’.

.

Het bestuur wenst u een prettige zomer !