Nieuws20 – NIEUWS 2021-09-11

indielezing

10e Indiëlezing

‘Van ver gekomen’ – De migratie van Chinezen uit Indonesië naar Nederland

25 september 2021, van 14:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok

Toegang gratis | aanmelden verplicht

De Indië Lezing is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost en het Indisch Herinneringscentrum stil staan bij de overgave van Nederlands-Indië naar Japan in maart 1942 en de gevolgen daarvan.

De tiende editie van de Indië Lezing werd inhoudelijk verzorgd door het Chinese Indonesian Heritage Center. We gaan in op de geschiedenis van de Chinezen uit Indonesië en hun migratie van Indonesië naar Nederland. Wat waren hun beweegredenen om naar Nederland te komen? En hoe ging het hier? Patricia Tjiook-Liem, CIHC, neemt ons mee naar deze boeiende, soms onbekende, migratiegeschiedenis. Met als moderator Lina Sidarto, persoonlijke verhalen van mevrouw Twie Tjoa en de heer Han Sing Liem, een tafelgesprek en omlijst door Chinese muziek.

Programmma

13.30 – Inloop

14.00 – Start programma door Lina Sidarto en Janneke Roos

14.10 – Lezing door Patricia Tjiook-Liem

14.30 – Muziek op de guzheng door Anna Zhu

14.35 – Het persoonlijke verhaal van Han Sing Liem en Twie Tjoa

15.05 – Korte pauze

15.15 – Tafelgesprek met alle sprekers en kleindochter Noa Liem

15.35 – Q&A met het publiek, ook met de mensen thuis

16.00 – Einde programma met koffie en thee

Organisatie: 4/5mei Comité Amsterdam Zuidoost, Indisch Herinneringscentrum en het Chinese Indonesian Heritage Center.

De toegang is gratis, aanmelden verplicht en kan via deze link: 10e Indiëlezing – Van ver gekomen – De migratie van Chinezen uit Indonesië naar Nederland – OBA

Voor wie er niet bij kan zijn: het programma is ook gratis online te volgen via deze link: 10e Indiëlezing: Van ver gekomen. De migratie van Chinezen uit Indonesië naar Nederland – YouTube

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Aanvullende informatie;

1.       U dient een coronacheck of recent negatief testbewijs te kunnen laten zien, en een ID. 

2.       Tijdens de inloop zal u helaas geen koffie of thee kunnen worden aangeboden. Aan het eind van het programma zal dit wel het geval zijn.

 In verband met werkzaamheden rond het stationsplein moet iedereen die met trein of tram komt door het station naar de achterzijde (kant Noord/IJ) lopen, dan rechtsaf slaan en bij kruising met stoplichten oversteken, rechts onder het spoor door en dan linksaf de Oosterdoksstraat in (niet Oosterdokskade op). Ver doorlopen tot achteringang van de OBA rechts.  

3.       De gebruikelijk ingang van de OBA aan de Oosterdokskade is niet toegankelijk. U kunt het gebouw betreden via de achterkant.

4.       Degenen die zich al hadden aangemeld, en toegelaten waren, hoeven zich niet nogmaals aan te melden.